logo
Kispesti Eötvös József Általános Iskola
Angol Nyelvtudásért Alapítvány Asz: 19668332-1-43
Kezdolap_6

Hagyományaink

 Sokéves hagyományokkal rendelkező, 1980-ban alapított általános iskola vagyunk.

 Az iskola nevelőtestülete és vezetősége arra törekszik, hogy az életkorukhoz képest jól szocializált, sokoldalú, határozott értékrendet képviselő, érdeklődő, nyitott gyermekeket neveljünk, akik jó eséllyel indulnak az életben való boldoguláshoz.

 Kiemelt területeink: az informatika, az angol, a magyar, a matematika, a futsal és a fitnesz.  Az oktatás színvonalának magas szinten tartása közös érdekünk, melyet a csoportbontások is elősegítenek. Képesség szerinti csoportbontásban tanítjuk.
– 2. osztálytól a matematikát,
– 4. osztálytól az angol nyelvet
– alsó tagozaton az informatikát.
A 2009-2010. tanévtől bevezettük a kompetencia alapú oktatást, a kooperatív tanulási technikák használatát az oktatásban.
Munkánk eredményességének egyik fontos mutatója 2007-től tanulóink nyelvvizsgán való sikeres szereplése. Kezdetben a Junior alapfokú nyelvvizsgát, jelenleg pedig az Euroexam próbanyelvvizsgát teljesítik nyolcadikos tanítványaink szép sikerrel, néhányan rendszeresen a B2-es szintig jutva. Lehetőség szerint minden tanévben szervezünk tanulmányutat angol nyelvterületre: Angliába, Skóciába. Ezeken az utakon tanítványaink remekül megállják helyüket az élő, idegen nyelvi kommunikáció terén.
Másik fő profilunk az informatika tanítása.  7-8.évfolyamos tanulóink ECDL-vizsgafelkészítésen vesznek részt. Ennek eredményeként tanítványaink rendszeresen tesznek sikeres vizsgát számítógépes és online alapismeretek modulból, szövegszerkesztésből és prezentációkészítésből.
Kiemelt feladatunk tanulóink digitális kompetenciájának fejlesztése, ezért a tanítási órákon rendszeresen használjuk a tabletet.
2009-ben profilunkat kiegészítettük a futsal és a fitnesz oktatásával. Ezeken a területeken is szép eredményekkel büszkélkedhetünk. Mára a jól kidolgozott programnak köszönhetően ez a két terület iskolánk egyik fő vonzerejét képezi.
A szabadidő hasznos eltöltésére délutánonként számos szakkör működik:
– néptánc
– énekkar
– furulyaszakkör
– rajzszakkör
– horgolás szakkör
– színjátszókör
– Bee-Bot szakkör
– robotika szakkör
A tanév során osztályaink természetvédelmi kirándulásokon vesznek részt, év végén  pedig  erdei iskolába mennek. A nyári szünetben több iskolai táborban pihenhetnek.
Örökös ÖKO iskola vagyunk, ACES (Academy of Central European Schools) TÁMOP 3.1.4. kistérségi koordinátorok hálózati pontja, valamint a MÜPA partneriskolájaként minden tanévben többször veszünk részt koncertlátogatáson.

2012-ben bekapcsolódtunk a “Határtalanul” programba. Azóta is minden tanévben elutaznak hetedikeseink valamelyik szomszédos országba.

Hagyományosan vidám, jó hangulatú iskolát igyekszünk teremteni. Ennek köszönhető az az érzés, melyről Dinya Dávid volt 8. osztályos tanuló az alábbiakat mondta: “…tanulni, okosodni bármely iskolában lehet, igazi közösséggé kovácsolódni azonban nem. Úgy érzem, hogy az ebben az iskolában eltöltött 8 évünk erősítette bennünk az együvé tartozás tudatát.”

  További hagyományteremtő programjaink:
 – Elsősök avatása
 – DÖK-napi akadályverseny
–  A magyar festészet napja
– Halloween-buli, töklámpás kiállítás
–  Márton napi tombola
 – Mikulás-buli,Mikulás-váltó
 – A karácsonyi ünnepeket megelőző “elvarázsolt hét”
– Téli vásár
 – ÖKO-hét programsorozat
– Alsós-felsős iskolai farsang
 – Témahetek, angol projekthét, angol Ki mit tud?
 – Szülők-tanárok bálja
 – Évzáró kavalkád (szülők-gyerekek-tanárok)
 – Iskolanyitogató programok

A ” Moccanj!” program keretében a súlyfelesleggel küzdő gyermekek életminőségét kívánjuk javítani. Saját, általunk kialakított gyógytestnevelés- teremben tartjuk a foglalkozásokat, a kerületi uszodába járnak a programban résztvevő tanulók. A szülőknek előadásokon nyújtunk segítséget az egészséges táplálkozási szokások kialakításához. Mindezeket a kerületi önkormányzat támogatja.